EPICO NextGen

Siden 2016 har EPICO arbejdet med at få etableret nyuddannede på arbejdsmarkedet og give dem en god karrierestart. Hertil har EPICO arbejdet som bindeleddet mellem de nyuddannede og erhvervslivet, hvor EPICO NextGen blev dannet i krydsfeltet og har til formål at hjælpe nyuddannede IT-talenter med at få en god start.

En god praksis

Nyuddannede har ofte andre spørgsmål til erhvervslivet, end de som har flere års erfaring og derfor har kandidaterne også brug for bl.a. vejledning og sparring på et fagligt og personligt niveau. NextGen har igennem dette arbejde kunne hjælpe studerende og nyuddannede kandidater med at komme ind i virksomheder, som de ellers ville have overset foruden det netværk og den sparring de opnår hos NextGen. En vigtig faktor for EPICO NextGen er især at kunne hjælpe unge med at tage nogle af de første karriereskridt i erhvervslivet og kunne hjælpe dem med at finde jobs, der stimulerer rent intellektuelt og samtidigt er behagelige for de unge at være i.

NextGen's IT-talenter repræsenterer næste generation af udviklingsværktøjer og er de kommende top udviklere inden for hver deres niche. Hos EPICO NextGen er der samlet et bredt netværk af professionelle og omstillingsparate IT-talenter. Lige fra nyuddannede til de med 5 års erhvervserfaring. Fælles for dem alle er, at de som oftest har en IT-faglig uddannelse, og de excellerer inden for softwareudvikling, datascience, UX eller lignende.

Baggrund

NextGen opstod, da EPICO som rekrutterings- og konsulenthus fik øje for, at mange nyuddannede unge havde svært ved at opnå de rette kompetencer for at komme ind på en arbejdsplads. Dertil har EPICO kendskab til både de nyuddannede kandidater, men ikke mindst også kendskab til kunderne, som kan tilbyde kandidaterne en virksomhedsplads. EPICO NextGen arbejder ydermere med en ressource management afdeling med personer, der dagligt sidder og undersøger hvordan kandidaterne og virksomheden kan matches både fagligt og personligt.

Hvordan fungerer det?

EPICO NextGen er til for alle. Processen starter ved, at man som ung nyuddannet sender sit CV og derefter bliver man ringet op, hvis der findes et muligt jobmatch. Grundet NextGens store netværk, kan alle opnå en personlig agent der kan lede til attraktive jobs, som ellers ikke altid vil være tilgængelige hos diverse jobportaler. De personlige agenter er en del af EPICO, der agerer som guides til det rette job, kunne yde rådgivning og klæde den nyuddannede kandidat på til erhvervslivet. Her kan man også få en person man kan sparre med udenom sin egen arbejdsplads, da NextGen agerer som mellemmand mellem kandidaten og virksomheden og dertil kan give feedback til virksomheden. Dertil vil der løbende være samtaler for at sikre motivation og optimering af sin onboading og generelle arbejdsproces, for at sikre en vellykket opstart og succes under hele ansættelsesvarigheden-

Støtter til foreningslivet

Udover at støtte de nyuddannede i begyndelsen af deres karriere i erhvervslivet, støtter EPICO NextGen også både studieforeninger og ikke mindst også gode initiativer som f.eks. IT-camps for kvinder ved Aarhus Universitets Datalogiske Institut. Et stort fokusområde hos NextGen er at favne diversiteten i IT-branchen og bidrage til en synliggørelse af mulighederne ved IT for alle.

Du kan læse mere om EPICO NextGen her, og se dine muligheder som nyuddannet jobsøgende eller som virksomhed.

Privat